Choose Language

Solids 3 säljkanaler

Solids försäkringsprodukter når marknaden genom tre säljkanaler, partners, mäklare och direktförsäljning.

  • Partners
    Våra partners finns i en rad olika branscher. För de företag vi samarbetar med utarbetar vi profilerade försäkringskoncept. Dessutom hjälper vi till att skapa verktyg som förenklar och effektiviserar försäljning av en försäkringsprodukt eller tjänst.

  • Förmedlare
    Då all vår försäljning utanför nordens gränser sker via mäklare har vi lång och stor erfarenhet av denna kanal. Sedan 2004 har vi satsat resurser på att utveckla vår försäljning via mäklare även på vår hemmamarknad. Flexibilitet och anpassning till vad kunden söker är vår styrka. Liksom att vi kan hela processen, från ax till limpa. Vi förstår mäklaren och vi förstår kunden. Vill kunder jobba företrädes-vis genom en mäklare kan vi skala ned våra tjänster och ta oss an kvarvarande bitar och till exempel hjälpa till med administrationen. Nyckel till vår framgång är att vi jobbar tillsammans med mäklarna, inte i konkurrens med.

  • Direktförsäljning
    Senaste tillskottet till våra säljkanaler är direktförsäljning till konsumenter. Den sker på flera sätt. Över nätet i vår egen försäkringsbutik – solidab.se ¬– kan kunden i lugn och ro leta sig fram till de försäkringar hon söker, lägga dem i kundvagnen precis som i en traditionell webbshop, gå till kassan och betala. Ungefär hälften av försäkringarna vi säljer når kunder via telefonförsäljning och adresserad direktmarknadsföring.


Bli en del av ett vinnande och lönsamt samarbete
Enkelt, effektivt och lönsamt. Så ser samarbetet ut med våra partners. I kraft av att vi alltid anpassar våra försäkringslösningar efter branschverksamhet samt företagets förutsättningar och behov, minimerar vi krångel och skapar snabbt mervärden som ökad försäljning och stärkt kundlojalitet.

I ett samarbete med Solid får varje partner tillgång till en rad hjälpmedel och tjänster som stärker företagets möjligheter att effektivt och framgångsrikt förmedla solids försäkringar. Viktigast är sannolikt det profilerande försäkringskonceptet vi utvecklar tillsammans samt det sälj- och informationsmaterial vi producerar. Vidare tillhandahåller vi ett enkelt system för registrering och administration samt statistik som gör det möjligt att effektivt bearbeta kundstocken.